شاید نام هایی نظیر سلطان محمود غزنوی ، شاه محمود هوتکی ، شیرشاه سوری و احمدشاه ابدالی برای آقای ترامپ آشنا نباشند زیرا وی یک بازرگان است و نه تنها این که در باره تاریخ افغانستان معلومات ندارد بلکه از تاریخ بزرگ و پربار سر زمین ما نیز در خلاء معلوماتی قرار دارد.
اما مطمئناً کسانی که این مقاله را روی دست دارند میدانند که بزرگ مردان فوق الذکر چه شاهکار هایی را در درازنای تاریخ سرزمین ما خلق کرده اند زمانی که امریکا هنوز زاده نشده و در زیر یوغ کشورهای استعمارگر گردنش کج شده بود.
اما تعجب آور این است که همین اکنون ترامپ ده ها مستشرق را در پست های گوناگون گماشته و اطرافش را احاطه کرده اند که بارز ترین نمونه آن آقای زلمی خلیلزاد که تبعه ی اصلی افغانستان را میتوان عنوان کرد بناءً دستکم قبل از پرتاب هر سخن نا سنجیده به سمت یک ملت بزرگ لااقل یکبار از مستشرقین خویش جویای معلومات میشدند.
فرض کنیم که ترمپ از تاریخ و اقتدار کشور ما در گذشته هیچ گونه آگاهی ندارد اما مطمئناً با این سن و سالی که دارد از حوادث اخیری که در جهان و افغانستان اتفاق افتاده با خبر است.
اگر ترمپ نمیداند اما مطمئناً اطرافیانش میدانند که اسکندر مقدونی سال های سال در افغانستان متوقف شد، بر سر لشکر جنگیز در خاک ما چی ها آمد و همین طور هندبرتانوی در جنگ های اول دوم و سوم چه تلفاتی داده و با چه سیاه رویی شکست را متقبل شد، ابر قدرت آن زمان، شوروی سابق چگونه زمین گیر شد و امریکا(نیروهای خودش) از 19 سال بدینسو چه میکشد.
می خواهم یاد آور شوم که افغانستان از قرن19 میلادی تاکنون بارها شاهد هجوم کشورهای خارجی به خاک خود بوده، اما تاکنون هیچ کشوری به پیروزی نظامی در افغانستان موفق نشده است و پس از انگلیس و اتحاد جماهیر شوروی، اکنون نوبت امریکاست که شانس خود را امتحان کند.
در مدت 80 سال، انگلیس سه بار در افغانستان جنگید حتی در مواردی به تحت کنترل درآوردن بخشی از این کشور موفق شد اما سرانجام در این جنگها هزاران نظامی انگلیسی کشته شدند و در نهایت نیز پس از جنگ جهانی اول در سال 1919 افغانستان موفق شد تا دوباره کسب استقلال کند.
مردم صلحشور افغانستان سه بار جنگهای شدیدی را با قشون انگلیس انجام دادند، نخستین جنگ افغانستان ــ انگلیس در سالهای 1839 تا 1842 میلادی اتفاق افتاد که با فرماندهی غازی محمد اکبرخان به نفع مردم افغانستان پایان یافت.
جنگ دوم افغانستان ــ انگلیس نیز در سالهای 1878 تا 1880 میلادی به وقوع پیوست که با در هم شکسته شدن ارتش انگلیس بهدست افغانها، این جنگ نیز با پیروزی ملت مسلمان افغانستان تمام شد.
سومین جنگ افغانستان ــ انگلیس نیز در 6 ماه می سال 1919 میلادی آغاز و در ماه اگست همان سال با شکست سخت نظامیان انگلیسی توسط مردم مسلمان افغانستان خط پایانی بر تجاوز نظامی انگلیس بر این کشور کشیده شد.
امانالله خان شاه وقت کشور مان از انگلیس خواسته بود تا به صورت صلح آمیز این کشور را ترک کند و استقلال آن را به رسمیت بشناسد که با مخالفت بریتانیا آتش سومین جنگ تاریخی افغانستان و انگلیس شعله ور شد و در نهایت با شکست نظامیان انگلیسی به دست مردم مسلمان کشور منجر به استقلال افغانستان شد.
28 اسد سالروز سومین شکست انگلیس در سال 1919 میلادی در افغانستان است که ما همه ساله این روز را با نام روز استقلال افغانستان جشن می گیریم.
پس از پیروزی مردم مسلمان افغانستان برای سومین بار در تقابل رو در رو با انگلیس، انقلاب مردمی دیگر کشورها نیز با این اتفاق تاریخی آغاز شد که منجر به برچیده شدن حاکمیت روباه پیر از منطقه گردید.
ارتش سرخ اتحاد جماهیر شوروی به بهانه تقویت ارتش شکست خورده و ضعیف دولت کمونیستی وقت کابل وارد خاک افغانستان شد.
نیروهای ارتش سرخ سلاح و مهمات فراوانی را با خود وارد افغانستان کردند که 100 چین تانک T-60، جنگندههای میگ 21 و 23 و S-U، نفربرهای M-16 و 36 فروند هلیکوپتر جنگی پیشرفته M-I24 بخشی از آنها بود.
شوروی سابق در سال 1358 تعداد 100 فروند هواپیمای جدید را در پایگاه هوایی قندهار مستقر کرد و در همین سال «مارشال پاولوفسکی» فرمانده نیروهای زمینی شوروی با 60 نفر از ژنرالهای برجسته شوروی سابق به منظور تهیه نقشه و شناسایی نقاط استراتژیک وارد افغانستان شدند.
پس از این اقدام، حدود 1500 نظامی ارتش سرخ در همین سال در پایگاه هوایی بگرام و فرودگاه بینالمللی کابل مستقر شدند و «حفیظالله امین» رئیس جمهور وقت افغانستان را وادار کردند که به قصر دارالامان در جنوب غرب کابل برود تا بدین ترتیب تجاوز نظامی به شهر آسان تر شود.
نیروهای ارتش سرخ اتحاد جماهیر شوروی سابق، پس از 9 سال و 50 روز درگیری با مجاهدین سر بکف با تحمل تلفات 50 هزار نفری و خسارتهای سنگین مالی، بدون کوچکترین دستاورد نظامی و سیاسی مجبور به ترک خاک افغانستان در سال 1367 شدند.
حالا که تما این قهرمانی های مردم افغانستان درج تاریخ جهان گردیده و کشور مان را با بیشتر جهانیان به عنوان گورستان ابر قدرت ها میشناسند پس میباییست که نخست ترامپ کمی در مورد افغانستان بخواند و سپس حرف بزند.