زلمی خلیلزاد نماینده ویژۀ ایالات متحده امریکا که از حدود چهار هفته بدینسو سفر خویش را غرض تسریع روند گفتگوهای صلح افغانستان به کشورهای منطقه آغاز کرده است در صفحه تویتر خویش از دور هفتم مذاکرات خویش با نمایندگان گروه طالبان در قطر خبر داده و گفته است که همه جوانب خواهان پیشرفت سریع در پروسه صلح می باشند.
با آنکه آجندای دور هفتم گفتگوهای صلح خلیلزاد با نماینده گان گروه طالبان در قطر رسانه ای نگردیده اما حدس و گمان هایی وجود دارد که اینبار دو طرف روی موضوعاتی که در دور های گذشته به آن پرداخته اند بار دیگر تمرکز خواهند کرد.
مگر آیا گروه طالبان واقعاً تمایل به گفتگوهای صلح دارند و در ضمن این جسارت و استقلالیت را رهبران طالبان دارند؟
هرگاه به سفرهای طولانی آقای خلیزاد به چندین کشور و گفتگوهای وی با دولتمردان آنها نظر اندازی شود، مشاهده می گردد که خلیلزاد اینبار با تجربه از گذشته و درک این مطلب که گروه طالبان به تنهایی خویش و بدون کسب اجازت از سوی شماری از کشورهای تاثیر گذار بر این گروه نمی توانند کور گره صلح را بگشایند به همین منظور در یک مقدمه طولانی بحث های مفصلی را با برخی از کشور ها داشته است.
اکنون که علاوه بر زلمی خلیزاد نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان ، دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا نیز ابراز داشته است که گفتگوهای صلح در جهت مطلوب آن در حرکت است، ممکن چراغهای سبزی از سوی باداران گروه طالبان در راستای همکاری با امریکا در روند گفتگوهای صلح نشان داده شده باشد زیرا نمی توان این اظهارات بلند پایه ترین مقام ایالات متحده امریکا را نادیده گرفت.
اکنون که امریکا روند گفتگوهای نماینده ویژۀ خویش را امیدوارکننده توصیف نموده و در کنار آن رئیس جمهور غنی هم از روند گفتگوهای امریکا با نمایندگان طالبان ابراز امیدواری نموده است.
اکنون حدس و گمان ها بر این است که خلیلزاد دستآوردهایی را در دیدارهای خویش با رهبران کشورهای منطقه داشته و به همین منظور حتی رهبری حکومت افغانستان آن را به دیدۀ قدر می نگرد و از آن استقبال کرده است.
در همین حال و با در نظرداشت گفته های اخیر ترامپ و خلیلزاد کشورهای چین، روسیه و جرمنی نیز وعده همکاری را در گفتگوهای صلح با طالبان برای خلیلزاد داده اند و فشارها نیز از سوی امریکا بر حامیان طالبان و از طریق آنها بالای گروه طالبان افزایش یافته است.
بناءً امیدواری ها بر این است که پس از این نشست گروه طالبان اجازه نشست مستقیم را با حکومت افغانستان از سوی دستهای نامرعی دخیل در جنگ افغانستان دریافت نمایند.
کوتاه این که از نحوۀ اظهارات امریکا بر آورد میشود که این کشور از سریع شدن پروسه صلح با بازیگران جهانی به توافقاتی دستیافته اند اما این توافقات نباید در عدم حضور حکومت افغانستان و بدون در نظرداشت خواستهای مشروع ملت شهید پرور افغانستان باشد.