در حالی که گروه طالبان پنج دوره گفتگوها را با نماینده گان ایالات متحده امریکا پشت سر گذاشته اند و پس از 40 سال جنگ و نا بسامانی امید ها برای رسیدن به صلح بیشتر گردیده این گروه در یک اقدام غیر مسئولانه و خلاف عرف دیپلوماتیک از آغاز عملیات بهاری زیر نام «الفتح» پرده برداشتند.
در حالی که پیش از این، یک منبع در کمیسیون امور فرهنگی گروه طالبان گفته بود، که این گروه در سال روان خورشیدی آغاز عملیات بهاری خود را به خاطر گفتگوهای صلح و رسیدن به این معمول اعلام نخواهند کرد اما اکنون دیده می شود که خلاف عهد خویش و به دستور باران خویش باز هم دست به این کار زده اند.
طالبان در شرایطی از آغاز عملیات الفتح سخن می گویند که قرار است تا یک هفتۀ دیگر این گروه دور تازه یی از مذاکرات صلح را با نمایندگان ایالات متحدۀ امریکا در دوحه قطر آغاز نمایند .
اعلام عملیات بهاری زیر نام الفتح از سوی طالبان در واقع نشان دهنده سماجت این گروه و شدت علاقمندی رهبران و باداران شان به کشتار مردم مسلمان و رنجدیده افغانستان می باشد.
گروه طالبان با اعلام عملیات بهاری خویش یکبار دیگر وانمود ساختند که هیچ گونه استقلالیت فردی ندارند و آنچه را که باداران شان فرمایش می دهند رهبران طالب عملی می سازند. طوری که در اوج گفتگوهای صلح اعلام عملیات جنگی مهر صحه بر این سخن می گذارد.
همچنین می توان گفت که گروه طالبان در نتیجه شکست های سنگینی که در ارغنجخواه ولایت بدخشان، سانچارک ولایت سرپل، مقر ولایت غزنی، آبکمری و بالامرغاب ولایت بادغیس خوردند، می خواهند با اعلام عملیات الفتح برای جنگجویان خود مورال کاذب بدهند به همین دلیل با اعلام عملیات های نمایشی دست به تبلیغات میان تهی می زنند.
طالبان به خوبی درک کرده اند که نیروهای امنیتی و دفاعی کشور از قابلیتهای محاربوی بیشتری برخوردار شده ، قوای هوایی ارتش ملی به شکل بی سابقه تقویت شده و به قابلیت اجرای عملیاتهای هدفمند دست یافته است، نیروهای خاص پولیس، امنیت ملی و کماندوهای ارتش ملی از لحاظ کمیت دو برابر شده ، از لحاظ کیفت متجرب تر از از قبل و مجهز با پیشرفته ترین تکنالوژی های جنگی شده اند به همین منظور می خواهند با تبلیغات میان تهی از یکسو سماجت و بیرحمی خویش را نشان دهند ، از جانب دیگر وفاداری خویش را به باداران خویش به اثبات رسانیده و در کنار آن به شکست های پیهم خویش پرده انداخته و به جنگجویان خویش مورال دروغین بدهند.
در همین حال زلمی خلیل زاد، نماینده ویژه ایالات متحده امریکا در واکنش به اعلامیه طالبان گفته است که این اعلان طالبان یک اقدام بیباکانه و توهین آمیز بود. طالبان با این کار خود بی پرواییشان را به صلح که خواست تمام ملت افغان است نشان دادند.
خلیل زاد از پاکستان، قطر و کشورهای دیگری که ظاهراً خواهان صلح در افغانستان می باشند خواسته است تا این اقدام طالبان را به شدت محکوم کنند.
در واقع می توان گفت که طالبان با اعلام این عملیات یکبار دیگر در نزد مردم افغانستان و جامعۀ جهانی منفورتر از قبل شدند زیرا خلاف خواست های بر حق ملت رنجدیدۀ کشور عزیز ما افغانستان گام برداشته و به آرزوی دیرین مردم مسلمان این سرزمین پشت پا زدند.