اعضای گروه طالبان باور های نادرست شانرا بر خلاف عقاید دین مبین اسلام در جامعه افغانستان پیاده کرده اند. فعالیت های شرم آور طالبان در طی بیشتر از دو دهه در افغانستان هیچگاه جنبه دینی نداشته است. خون افراد بی گناه در حملات طالبان همواره ریختانیده شده است. هر عمل طالبان بگونه خیلی گسترده بر خلاف اصول های دین اسلام اجراء شده است.
کارشناسان بدین باور اند که اکثریت قوماندانان طالبان بخاطر عقاید شان وارد صحنه جنگ نمیشوند، بلکه بخاطر منافع سیاسی و اقتصادی شان در جبهات جنگ حضور دارند و یک تعداد جوانان را با استفاده از نام دین تحریک میکنند. از سوی دیگر تعداد دیگر آنان اند که نمیخواهند واقعیت ها را در نظر بگیرند و از غلامی کشور های همسایه افغانستان دست بردار شوند.
در دین اسلام به مسلمانان اجازه داده شده تا در برابر تجاوز خارجی ها بر مناطق شان، از خویشتن دفاع نمایند، ولی در اینجا موضوع خود کشی (انتحار) از لحاظ دید اسلامی کدام اساس ندارد و آسیب رسانیدن به مردم بی گناه (مردم عادی) هیچ وجه دینی ندارد و از لحاظ دین مبین اسلام حرام است.
ایجاد وحشت و دهشت در اذهان عامه کاملاً در تضاد با دین مقدس اسلام قرار دارد. ایدیولوژی ایجاد شده توسط طالبان و دیگر گروه های هراس افگن هیچ جنبه دینی ندارد، چون اسلام دین صلح و آرامش است. عملکرد های هراس افگنان و طالبان چهره دین مقدس اسلام را در جهان به یک دین خشین به معرفی گرفته است. این عمل آنان (هراس افگنان) تنها جزء مفاد برای کشور های همسایه افغانستان که مفاد شانرا در جنگ افغانستان میدانند، سود برای کشور (افغانستان) و دین اسلام ندارد.
طالبان و دیگر گروه های هراس افگن از قرآن مقدس استفاده سو میکنند و حتا در میان قرآنی که در آن کلام الهی مود است و در آن کشتن انسانهای بیگناه انتحار و انفجار حرام دانسته شده طالبان و هراس افگنان مواد انفجاری را جاءسازی میدارند و سپس انفجار مدهند. عملکرد های آنان (هراس افگنان) کاملاً در تضاد با آموزه های دین مقدس اسلام قرار دارد. آنان تنها سود باداران شانرا در نا امن سازی افغانستان جستجو دارند که مردم عام را هدف قرار میدهند تا این کشور (افغانستان) بی ثبات خوانده شود.
در همین حال پوهنتون اسلامی الاذهر مصر که از پیشتاز ترین مرکز مطالعات اسلامی در میان امت اسلامی شمرده میشود و هر سال هزاران تن را در بخش اسلام شناسی و علوم دینی فراغت میدهد، هیچگاه از مسلمانان خواهان انجام عمل انتحار و صادر فتوا انجام فعل انتحاری را وجبه دینی نداده است.
تعداد کثیری از علمای جهان اسلام انجام عمل انتحاری را خلاف آموزه های دین اسلام و شریعت خوانده اند. دو سال قبل طی یک نشست علمای جهان اسلام در ترکیه انجام عمل انتحاری را محکوم کرده اند. در روز عرفات چند سال قبل مفتی اعظم عربستان سعودی نیز عمل انتحاری را خلاف آموزه های دین اسلام خوانده است.
اجرای عمل انتحار از لحاظ دینی جنبه ندارد و وظیفه هر فرد افغانستان است که در برابر این هراس افگنان استاد گی نمایند و دیگر مبارزه مشترک شانرا اجرا نمایند. تمامی مذاهب افغانستان در محلات شان این عمل را خلاف آموزه های اسلامی معرفی نمایند تا اصلیت عقب پرده هراس افگنان در میان مردم افغانستان آشکار شود.
هراس افگنی در هر جای دنیا که باشد، تهدیدی برای تمامی مردم و نقاط کره زمین پنداشته میشود.