متقاعد ډګرجنرال شاهد عزیز

 سید جمال اخگر  

اخیراً رسانه های پاکستانی خبرهایی از کشته شدن شاهد عزیز یکتن از جنرالان بازنشستۀ قدرتمند این کشو را به نشر سپرده و گفته اند که موصوف در نبردهای اخیر ولایت فراه از سوی نیروهای امنیتی افغانستان به قتل رسیده است.

با آن که وزارت دفاع دولت افغانستان کشته شدن این جنرال بازنشسته پاکستانی را در جنگ فراه تائید و یا رد نکرده اما گفته است که شمار زیادی از اتباع خارجی به شمول پاکستانی ها در نبرد فراه کشته شده اند و می گوید که؛ اتباع خارجی به نام های مستعار در صفوف طالبان و سایر مخالفین وجود دارد و احتمال آن می رود که شاهد عزیز نیز در میان آنان باشد.

شاهد عزیز که زماغنی پست های بلند دولتی پاکستان از جمله ریاست ستاد ارتش را نیز به عهده داشت یکی از کلیدی ترین جنرالان زمان پرویز مشرف محسوب می شد که پس از بازنشسته گی حضور پر رنگ در رسانه ها داشت و اکثراً در میز گردها و بحث های تحلیلی اشتراک ، دولت پاکستان و امریکا را به رگبار سخنان خویش می بست.

اما آیا به راستی جنرال شاهد عزیز پس از بازنشسته گی به منتقد سرسخت حکومت پاکستان مبدل گشته بود یا خیر؟

آی اس آی پاکستان با در نظر داشت این که شاهد عزیز زمانی کرسی های بلند نظامی را در این کشور عهده دار بود و پس از باز نشسته گی دیدگاهش نسبت به آن زمان عوض گردیده بود وی را نا آگاهانه در میان گروه افراطی طالبان پرتاب نمود.

هرچند گفته میشد که شاهد عزیز پس از غایب شدن از انظار عمومی رهبری گروه داعش را در عراق و یا سوریه به عهده گرفته است اما حقیقت امر این است که شاهد عزیز شدیداً تحت تأثیر اندشه ئ وهابی های پاکستان و طالبان تندرو قرار گرفته بود به همین درتبانی با استخبارات پاکستان به صفوف طالبان پیوسته و رهبری نظامی این گروه را به عهده گرفت و از حدود سه سال به این سو مستقیماً با این گروه همگام و همکار بود.

گفته می شود که این جنرال کار کشته ئ پاکستانی علاوه بر مشوره دهی ارایه طرح های مغلق انتحاری و انفجاری برای طالبان ، گاهگاهی در نبرد ها مستقیماً رهبری طالبان را به عهده می گرفت.

جنگ فراه که وزیر دفاع افغانستان آن را جنگ بر سر آب عنوان نمود در واقع مستقیماً از سوی ایران و پاکستان غرض جلوگیری از مهار آبها و پروژه های عام المنفعه راه اندازی گردیده است که در این جنگ علاوه بر طالبان افغان اتباع ایرانی و پاکستانی نیز حضور داشتند که به احتمال قوی رهبری آنان را شاهد عزیز به عهده داشته است.

از آنچه گفته آمدیم بر می آید که استخبارات پاکستان از کوچک ترین فرصت ها حد اعظم استفاده را می نماید و حتا افراد بازنشسته خویش را به صورت غیر مستقیم در تقویت و تجهیز گروه های تروریستی انتصاب می کند که حضور شاهد عزیز و کشته شدن وی نشانۀ روشنی از همکاری دولت پاکستان در تقویت تروریستان طالب می باشد.

با توجه به رسوایی های پی در پی پاکستان در همکاری با تروریستان و کشته و اسیر شدن ده ها تن از اتباع پاکستانی در نبرد رو در رو از سوی نیروهای دولتی افغانستان ایجاب می کند تا جامعه جهانی و کشورهایی که در مبارزه با تروریزم قرار دارند یکبار دیگر فشار های جدی را بر سران حکومت پاکستان وارد کنند تا در این زمینه پاسخ های مقنع ارایه و به بازی های دوگانۀ شان و به اصطلاح ( هم نعل و هم به میخ زدن ) خاتمه دهند.

ځواب دلته پرېږدئ

ستاسو برېښناليک به نه خپريږي. غوښتى ځایونه په نښه شوي *