در تازه ترین اظهارات سناتور برجسته مجلس سنای ایالات متحده آمریکا لیندسی گراهام دیده میشود که این سیاستمدار آمریکایی از خروج نیرو های آمریکایی از افغانستان نگران است. وی اظهار داشته است که دولت ترامپ بدون در نظر گرفتن شرایط واقعی نظامیان، آنها از افغانستان خارج میکند وی به ادامه سخنان خود افزوده است که امیدوارم دولت ترامپ بدون در نظر گرفتن شرایط واقعی در افغانستان نظامیان این کشور را از این کشور خارج نکند. زیرا به عقیده وی در حال حاضر آمریکا در افغانستان حضور نظامی بسیار اندکی دارد که این موضوع تضمین کننده عدم رشد و گسترش گروه های همانند القاعده و داعش در این کشور است.
دیده میشود که تصامیم حکومت ترامپ برخلاف دیدگاه های حاکم بر سنای ایالات متحده آمریکا است . لیندسی گراهام میتواند یکی از سناتوران باشد خروج زود هنگام نیرو های خارجی از افغانستان را به سود ایالات متحده آمریکا و منافع امنیتی کشورش نمی داند. زیرا حضور ایالات متحده در افغانستان به منظور ازبین بردن لانه های تروریستان بوده است که منافع ایالات متحده آمریکا را در سراسر جهان متضرر میسازد . متأسفانه آنچه واقعیت عینی است ایالات متحده آمریکا با وجود کمک های میلیارد دالری به حکومت افغانستان و همین گونه به حکومت پاکستان نتوانست برای آنچه در افغانستان آمده بود برسد. زیرا هم اکنون گروه های تروریستی از قبیل شبکه القاعده ، داعش و دها گروه تروریستی دیگر عملاً در این کشور فعال بوده و منافع ایالات متحده آمریکا را تهدید میکنند.
صلح با طالبان و رسیدن به یک توافق کلی به هیج وجه تضمین کننده صلح واقعی و از میان رفتن دشمنان ایالات متحده آمریکا نیست. به همین دلیل لیندسی گراهام در ادامه سخنان خود درتوییترش نگاشته است تحولات افغانستان و این که چی اتفاقی در این کشور روی خو اهد داد ، برای امنیت ملی بسیار با اهمیت است.
از سخنان لیندسی گراهام همچنان استنباد میشود که اگر ایالات متحده آمریکا به طور کلی نیرو های خارجی را از افغانستان خارج سازد گروه های ترورستی دیگر جای طالبان را پر خواهد نمود و این همان نگرانی است که ایالات متحده امریکا از سال 2001 الی اکنون به آن مواجه است . روی همین دلیل لیندسی گراهام در ادامه سخنان خود افزوده است که باید در افغانستان به دنبال یک توافق خوب باشیم تا این که صرفا یک توافق بد را انجام بدهیم.
در این شکی نیست که توافق یک جانبه ایالات متحده آمریکا با گروه طالبان و بدون در نظر داشت شرایط سیاسی افغانستان و عواقب خروج نیرو های خارجی از کشور اعم برای افغانستان با طالبان و اعم به ایالات متحده بس از طالبان خطرناکتر خواهد بود. زیرا خروج نیرو های خارجی در کوتاه مدت یک نوع خلاء امنیتی ، مشورتی و مدیریتی را ببار خواهد آورد که این مورد سبب تنش های جدی میان سیاسیون و گسترش گروه های تروریستی ، تولید قاچاق مواد مخدر خواهد شد . توقع میرود که ایالات متحده با در نظر داشت شرایط کنونی و مطالعه دقیق از تاریخ افغانستان در این مقطع اساس تصمیم درست اتخاذ نماید تا سبب رشد تروریسم بین المللی و به بحران کشانیدن دوباره افغانستان نشود.