نوید احمد څرک
معمولا در ولایت های شمال افغانستان اختلافات بین زورمندان محلی بخاطر بدست آوردن عاید و کسب قدرت است، که به همین منظور در ولایت های جوزجان و فاریاب پروژهای طالب سازی و داعش سازی نه ربط به شورای کویته پاکستان دارد و نه هم کدام ربط به هسته ئ مرکزی داعش.
حالا جنرال دوستم این را پذیرفته است که من بعد هیچ نوع کاری های غیر قانونی نخواهد کرد، و به حیث معاون اول رئیس جمهور و یک سیاستمدار ملی گراء عمل خواهد کرد.
با برگشت جنرال دوستم به کشور بعضی از زورمندان محلی ازبیک که در ذیل ذکر شده است خیلی ناراحت هستند:
قومندان قيصاری: نظام الدين قيصاری پیش از گرفتاری دعوای رهبریت قوم ازبیک را می کرد، به نام طرفدار جنرال دوستم و طرفدار جمعیت اسلامی بسیار مردم بی گناه ازبیک را به شهادت رسانید، و دو نوع دسیسه را علیه جنرال دوستم سازماندهی کرده بود:
1ـ دسیسه تجاوز جنسی علیه احمد ايشچی: قومندان قیصاری در میدان بزکشی یک تن را که کمال الدين نام داشت ترور کرد، که با رسیدن جنرال دوستم به میدان بزکشی خنده احمد ایشچی عامل این شد که افراد جنرال دوستم وی را در میدان بزکشی بی عزت و بی ابرو کنند، و حتا چند روز در تشناب خانه خویش وی را زندانی کرده بود، که بالاخره این سر و صدا ها رسانه ای شدند.
قومندان قیصاری می خواست که بعد از خشونت جنسی علیه ايشچی بین رهبران و کلان های قوم ازبیک تفرقه بیاندازد، که همچو قضیه علیه جنرال دوستم سال های قبل از طرف یک قومندان دیگر به نام اکبر بای اجرا شده بود، که بل عکس العمل شدید جنرال دوستم مواجه شده بود.
2ـ راه اندازی هرج و مرج در هنگام تظاهرات در ولایت فاریاب:
از شروع تظاهرات در ولایت فاریاب مسئول جوانان حزب جنبش کوشش میکرد که از هرج و مرج در این ولایت جلوگیری کند، مگر از طرف انجینر حشمت خسربره قومندان قیصار و رئیس ترانسپورت ولایت فاریاب او را آنقدر لت و کوب کردند که تاحال در شفاخانه بستری می باشد.
حشمت همراه به چند تن از لچک و لندغر داخل تعمیر مقام ولایت شدند و بیت المال را به آتش کشیدند، هدف اصلی قومندان قیصاری از این کار افزایش مخالفت دولت با جنرال دوستم بود که نه باید جنرال دوستم به کشور برگردد.
3ـ دشمنی با حزب جمعیت : تمرکز نظام الدين قيصاری در ولایت فاریاب این بود که چگونه بتواند از نام جنرال دوستم و حزب جنبش استفاده کند و بین احزاب و اقوام مخلتف در این ولایت اختلاف قومی و حزبی اجاد کند. به همین اساس دو بار بالای قومندان جمعیت اسلامی جنرال فاروق حمله نمود که در نتیجه خود جنرال فاروق در آن زمان نجات پیدا کرد مگر برادر وی کشته شد، و نیز در مناطق پشتون نشین به نام طالب و داعش مردم بی گناه را آزار و اذیت و به قتل می رسانید و همین مسئله باعث شد که مردم از مجبوری به صفوف طالب پیوست و علیه نظام اسلحه برداشت.
4ـ توهین به افسران و جنرالان دولتی : زمانی که نظام الدين قيصاری مشاهده کرد که پروژه طالب سازی و داعش سازی به دلیل مظالم وی قویتر میشود، در جلسات رسمی جنرالان و افسران دولتی را توهین و تحقیر کرد، یک روز به دستور قومندان قیصاری خسربره اش حشمت الله ذریعۀ بلندگوها در شهر میمنه اعلان کرد که مردم باید دوکان های خود را بسته کند بخاطر که طالب ها به دروازه شهر میمنه رسیده است، مگر بعدا مردم فهمید که نه طالب بود و نه هم داعش در حقیقت افراد مسلح قومندان قیصاری بود که می خواست در شهر میمنه هرج و مرج اجاد کند و به نام طالب شهر میمنه را به تاراج ببرد.
دسیسه دوم قومندان قیصار در لباس طرفداران جنرال دوستم :
1ـ بشير احمد ته ینج: بشيراحمد ته ینج که خودرا وارث جنرال دوستم میداند، و همچنان سخنگوی حزب جنبش و نماینده مردم فاریاب می باشد از شروع تظاهرات به برادر خود احمد مسعود ته ينج وظیفه سپرد که از تصاویر جنرال دوستم استفاده کند و هر شب هر قدر میتوانست موترهای تیل و گاز را از بندر آقینه قاچاق کند، تا در انتخابات آینده از پول جمع شده استفاده کند.
2ـ به شمول بشير احمد ته ینج بعضی از جوانان دیگری ازبیک بخاطر ایجاد اختلافات بین دولت و جنرال دوستم مقالات احساساتی را در صفحه فیس بک نشر میکرد، تا مانع گفتمان دولت و جنرال دوستم شود، که این کاری آنها نتیجه نداد.
3- محمد محقق: در ولایت کابل یک گروه ششصد نفری « فدائيان رهبر» تحت رهبری محمد محقق که از طرف ایران حمایت میشود، و همچنان بعضی از افراد آنها سربازان فاطمیون بود، که چندی قبل شش تن آنها از طرف نیروهای امنیتی دستگیر شدند.
بعد از افشاء شدن این موضوع محمد محقق از موقع استفاده کرد و به طرفداران خود دستور دادند که زیر نام حمایت از قومندان قیصاری بندر حیرتان را ببندند تا دولت با آنها معامله کند.
حالا که جنرال دوستم به کابل برگشته است بعضی از مخالفان اش ظاهراً اظهار خوشحالی میکند، جنرال دوستم مجبور است بخاطر تنفیذ قانون ادعای حیثیت احمد ایشچی به محکمه حاضر گردد و اگر اینظور نشود، شاید همین قضیه و قضایای دیگر مانند کشتار دست جمعی به محکمۀ جهانی هاګ سپرده شود.