اگر به پشینه ای پارلمان در یک و نیم دهه ی گذشته نظر اندازی شود اعضای شورای ملی در کنار دستآوردهایی که دارند عامل ناباسانی هایی نیز گردیده اند که در این مبحث به قانون شکنی های وکلا می پردازم،شاید در ذهن شما  خطور کند که چرا به دستاوردهای پارلمان پرداخته نمیشود؟
پاسخ این است که آنچه را که بخاطر رفاه عامه و صلاح مملکت انجام داده اند جزء لایحهء وظایف و مسئولیت های شان است بناءً نمیتوانند با کارکردهای اندکی که در راستای تصویب بعضی قوانین دارند آن را بر رخ ملت کشیده و به آن فخر فروشی نمایند زیرا این مردم بودند که آنها را جواز ورود به ساختمان مجلل پارلمان دادند مگر شوربختانه تعدادی از وکلا به عوض خدمتگذاری بمردم و استفاده از صلاحیت های قانونی خویش در راستای خدمت به موکلین خود بر عکس در جهت سرکوب آنها شدیداٌ عمل می نمایند که بصورت فشرده مواردی از آن را تذکر میدهم.
قانون شکنی ها:
– امنیت فزیکی و مصئون نگهداشتن وکلاء مسئولیت قطعه محافظت رجال بر جسته میباشد که برای هر وکیل حد اکثر چهار محافظ تعین شده است اما همه ما به چشم سر می بینیم که وکلاء تعداد زیادی از منسوبین قوای مسلح کشور را بزور و اخطار به مقامات امنیتی بمنظور استیضاح و سلب صلاحیت از وظایف شان، خدمتی میگیرند. البته قابل یاد آوری میدانم که تعدادی از وکلاء چنان با کاروان های امنیتی در سرک های شهر رفت و آمد میکنند که ذهینت مردم را دچار اندوه و خستگی میسازند و مردم هم با دیدن این کاروان ها نسبت به وضیعت و امنیت کشور نگران میشوند.  
– تردد بدون دست در جاده ها با سرعت غیر مجاز در محلات مزدحم در شهر، استفاده بی مورد از آلارم های نظامی و مختل ساختن ترافیک جاده که چندی قبل به سبب ازدحام بوجود آمده از رفتارهای فراقانونی وکیل فراه سبب جان باختن یک خانم باردار قبل از رسیدن به شفاخانه گردید.
– دست داشتن افراد و وابسته گان شان در آدم ربایی های و سرقت های مسلحانه .
– استفاده وسایط دزد دیده شده با پلیت های جعلی توسط پسران وکلاء ای پارلمان.
– آزاد نمودن تروریستان، سارقین و… از نظارتخانه های دولتی با استفاده از اخطار به سکتورهای بمنظور استیضاع شان در پارلمان.
– حمل، نقل و حمایت از گروه های تروریستی و باند های سارقین به وسیله موتر های ضدگلوله شیشه سیاه.
– لت و کوب شهروندان و نظامیان به وسیله وکلاء و محافظین شان که همه روزه شاهد آن هستیم.
– اخذ رشوه های سنگین از وزراء و نامزاد وزیرانی که غرض اخذ رای اعتماد به مجلس .
– گماشتن خویش،قوم و افراد مورد نظر خویش در پست های مهم دولتی با استفاده از صلاحیت های پارلمانی.
– تعین افراد در پست های دولتی در بدل اخذ رشوه از آنها و… ده ها مورد دیگری که متاسفانه همه شاهد ان میباشیم.
اما پرسش اینجاست که چرا روابط پارلمان در این اواخر با حکومت به تیره گی گرائیده است با آنکه بیشتر از یکسال میشود که وکلاء بنا بر وجود چالش ها در کمیسون های اتنخاباتی به شکل فراقانونی به چوکی ها چسپیده اند و حالا پس این بیقراری های وکلاء چه رمز و رازی در پس پرده وجود دارد؟
به تحلیل بنده طرحی که تطبیق آن را حکومت در روی دست دارد دلیل عمده دست و پاچه شدن وکیلانی که دخیل در فساد،زورگوی و آنانی که آراء مردم را با پول خریده اند میباشد و آن طرح انتخابات حوزوی در کشور است که به شکل وسیع از تقلب و خریدن آرای مردم با پول جلوگیری مینماید.
انتخابات حوزوی:
در انتخابات پارلمانی گذشته کاندید میتوانست از سراسر یک ولایت رای اخذ نماید مگر با تطبیق طرح جدید انتخابات کاندید صرف از همان حوزه که خود را نامزد نموده است آراء بدست آورده میتواند و بس و با این حساب احتمال برنده شدن نامزدی که توان مالی زیادی ندارد ولی شخص متعهد، مردم دار و خدمتگذار است و نسبت به کسانی که با تقلب و پول رای به دست میآورند را افزایش میدهد و این موضوع باعث نگرانی و عصبانیت یک تعداد از نمایندگان در پارلمان گردیده است، آنها برای اینکه آینده خویش را تضمین نمایند، مخالفت با حکومت را شروع نموده اند.
 به باور من یک تعداد از وکلا تا حد نهایی خواهند کوشید تا حکومت را از تطبیق این طرح منصرف سازند، امیدوارم که
حکومت و مردم پس از این به قلدری های وکلای زورگو تن نداده و جلو خودسری های آنان را بگیرد.
در فرجام:
مطمئنم که وکلای ما  از مسایل امنیتی و مداخلات بیگانگان آگاهی کافی دارند بناءً توقع میرود که در اخذ تصامیم خویش بصورت دقیق و همه جانبه اندیشه به خرج دهند زیرا در شرایط فعلی که حکومت و قوای مسلح کشور  از چندین جهت(حملات مخالفین، استخبارات های منطقه و فصل جدید جنگی ) در تیررس قرار دارد از این رو نظر بنده اینست که وکلای ملت با در نظر داشت و تحلیل دقیق از اوضاع فعلی افغانستان به منافع علیای کشور ارج گذاشته و از معامله گری ها بر سر استیضاح وزیران کابینه،اخذ امتیازات فراقانونی و اتخاذ تصامیم عجولانه دست بردارند.
One thought on “نمایندهء پارلمان(کمیشن کار حرفه یی) سید جمال اخګر”
  1. tsalam aw ekhteram; sir what you wrote is true/but mybe some good people
    also we have/like doctor sahib bashrdust/shukria barakzai,
    peoples of Afghanistan is responsible.
    because why gave vote to some one by money,
    in the time of election must gave vote to the right ,honest person,
    must watch record/family situation/warloard/mujahid/intelligent of other country.
    in afghan parliament is many agent of Pakistan and iran/
    this Is more dangerous for country,
    thank you

ځواب دلته پرېږدئ

ستاسو برېښناليک به نه خپريږي. غوښتى ځایونه په نښه شوي *