١. از هر ولسوالى يا حداقل از هر چند ولسوالى يك نماينده با راى مستقيم مردم انتخاب و حتما در ولسي جرگه حضور خواهد داشت.
٢. از يك طرف نماينده گى اكثريت مطلق مردم در ولسى جرگه بر آورده ميشود و از سوى نماينده گان، بشكل بهتر به مشكلات مردم ميرسند.
٣. از ميراثى شدن و خانوادگى شدن قدرت در ولسى جرگه جلوگيرى ميشود؛ همين اكنون در شمارى از ولايت ها، يا خانواده هاى خاص و يا ثروتمندان خاص كرسى ها را با زور پول و تقلب غصب كرده اند اما تك كرسى اين سلطه ى ظالمانه را ختم ميكند.
٤. به دليل ساحه ى محدود انتخاباتى نظارت بيشتر از سوى نامزدان صورت گرفته و ما شاهد كاهش شديد تقلب در حوزه هاى انتخاباتى خواهيم بود؛ اين باعث خواهد شد كه نماينده هاى واقعي وارد ولسى جرگه شوند.
٥. اين شيوه انتخابات باعث كاهش شديد مصارف انتخاباتى براى نامزدان خواهد شد و فرصت خوبى براى حضور نامزدان بي پول اما متعهد و صادق در پارلمان خواهد شد.
٦. از آنجاي كه ساحه انتخاباتى محدود و نظارت شديد خواهد شد، ما شاهد كاهش تنش هاى قومى خواهيم بود زيرا هميشه تنش در زمان جعل و تقلب به وجود مى آيد.
٧. در مجموع مردم طرف دار اين طرح خواهند بود و سياست مداران مخالف اين طرح زيرا پول و زور نقش خود را كمتر كرده و فضا براى حضور مردم كمتر ثروتمند و حتى فقير براى مبارزه فراهم ميشود.
نوت: ولايت هاى كه دو نماينده دارند ( يك زن و يك مرد ) ميتواند به عنوان يك حوزه انتخاباتى معرفي شوند!
نوت۲: انتخابات برای کوچی ها هم باید حوزه باشد طوری که هر حوزه نماینده خاص خود را به پارلمان معرفیی کند که این باعث افزایش نامزدان کوچی با دیدگاه های مختلف در سطح کشور خواهد شد.
نوت3: اما در مورد مشکل سرشماری باید گفت که همین اکنون نیز تعداد وکیلان پارلمان بر اساس همین آمار نسبی ثبت شده در دولت تعیین شده اند؛ همین اکنون میزان پول اختصاصی همبستگی ملی در قریه های مختلف کشور بر اساس آمار نسبی ثبتی شده دولت انجام می شود؛ پس تعین حوزه تک کرسی نیز بر اساس همین آمار مورد قبول شده چهارده سال گذشته صورت خواهد گرفت.
نوت4: بعضی از دوستان انتقاد می کنند که انتخاب حوزه انتخاباتی بر اساس مساحت است؛ نه خیر هیچ حوزه ی بر اساس مساحت تعین نمی شود بلکه هر حوزه بر اساس نفوس موجود در یک منطقه تعین می شود.