گویند انسان اگر یک بار فریب خورد عیبی نیست، اگر بار دوم از همان نقطه باز گزیده شود نشانه حماقت آن شخص است، این سخن با روایت که اکنون جریان دارد، صدق می کند، روسیه کشوری که همه مردم افغانستان تجربه ی تلخی از آن دارند.
تاریخ به یاد ما می آورد زمانی که امیر شیرعلی خان به خاطر مقابله با انگلیس به دامان روس دست دراز کرد، روسی که توافق کرده بود که در صورت حمله کشور خارجی به افغانستان به حکومت امیر شیرعلی خان از هیچ نوع کمک دریغ نخواهد کرد، اما زمانی عمل روسیه بر توافق خود استوار باقی نماند و امیر از این نیم راهی روس ها سخت اندوهگین شده در ولایت بلخ سکته کرد.
و حال در چنین وضعیتی که افغانستان قرار دارد به باور مردم تکرار خطای تاریخی قابل بخشش نخواهد بود ، با آنهم متاسفانه در کشور ما سیاسیونی وجود دارند که به خاطر رسیدن به قدرت حاضرند به گلوی مردم کام بگذارند .
در این اواخر دیده مشیود که آنعده از سیاسیون که دیروز تمام دولت داری را در کشور به تاراج برده بودند در آن زمان هیچ گاهی از حملات هوایی ایالات متحده امریکا به نقاط مختلف کشور انتقاد نمی نمودند بل که مورد حمایت شخص اول مملکت قرار میگرفت و دها مورد دیکر… اما پس از انتخابات و کناره گیری رئیس جمهور کرزی از قدرت سیاسی کشور امبار انتقادات ریئس جمهور پیشین به کشور های حامی حکومت و دولت افغانستان بصورت متداوم ادامه دارد ، در حالیکه حکومت امروز افغانستان میراث 14 سال حکومت داری ریئس جمهور پیشین میباشد .
حال با ختم دوره کاری حکومت موجود، آقای کرزی در صدد آن است تا راه را برای رسیدن خود به کرسی ریاست جمهوری باز کند از این رو چند روز قبل کرزی و افراد اعتمادی آن مانند کریم خرم، شهزاده مسعود، گل رحمان ځاځی و علیزی در منزل وحید الله شهرانی جهت آوردن دوباره کرزی به قدرت گرد هم آمده بودند در این گردهمایی که تعداد کثیری از حقوق دانان افغانستان نیز اشتراک ورزیده بودند سعی بر آن شد تا راه قانونی دوباره به قدرت رسانیدن کرزی را پیدا کنند. تا باشد دوباره بازار این مردم گرم تر شود و فساد و نا بسامانی به اوج خود برسد. به حکومت آقای کرزی افراد خوش هستند که در این حکومت صاحب مال و منال دنیا شده اند. این مال را به چور، زور، رشوه، قراردادی های غیر قانونی به دست آورده اند. در زمان حکومت آقای کرزی همه ای ساختار ها زیر تهدید قرار داشتند و هیچ کار و تحول بنیادی در زمان حکومت وی صورت نگرفت. از ساخت سرک ها که هر روز آقای کرزی منحیث دست آورد خود از آن یاد می کرد تا پل و پلچک همه این ساختار ها به شکل بنیادی و اساسی ساخته نشد بل که همه ای این نیاز ها برای مدت کوتاه و یکبار مصرف ساخته شد. پولی که با آن افغانستان می توانست به خود کفایی اقتصادی برسد همه این پول در بانک های خارج انتقال داده شد. فساد که در شروع حکومت آقای کرزی در فیصدی پائینی قرار داشت در ختم حکومت اش به درجه اول در سطح جهان قرار گرفت .
رابرت گیس وزیر دفاع قبلی امریکا در کتاب خود یک سخنی از کرزی را یاد آور شده ( طالب به نفع من است و جبهه شمال به ضرر من، همرایم کمک کنید تا جبهه را نابود کنم.) و ده ها مورد دیکری که کتاب های چاپ شده مقامات اسبق افغان دیده می شود که حامد کرزی جز ترویج فساد اداری، ضعف در حکومت داری ،اوج نظام خود مختاری در هر ولایت چیزی دیگری در کارنامه نداشته است. این بار نیز دست به دامان روباه مکار (روسیه) زده تا باشد با پول های روس ها به اریکه قدرت برسد، آن گاه افغانستان را به میدان جنگی روس و امریکا مبدل کرده و خودش در چوکی ریاست جمهوری با شان و شوکت بشیند و به همه ای شهروندان کشور دورغ بگوید، و از احساسات پاک این مردم استفاده سو کند.
خلاصه اینکه ریئس جمهورپیشین قصه تکراری است ( آزموده را آزمودن خطاست) کسانی که برای برگشتاندن کرزی در خارج و داخل کشورنشست های برگزار می کنند، همه ای چهره ها را مردم افغانستان اکنون به خوبی شناخته و فریب شان را نخواهند خورد. زیرا این افراد به غیر از خود به نفع هیچ قومی، سمتی، ولایتی و مذهبی فکر نمی کنند. بلکه از این قاعده برای نفع خود سو استفاده می کنند.