هندوکش- کابل: علما جهان و کشوری در چندین نشست های سطح منطقه و بین المللی حملات انتحاری، انفجاری و حملات هراس افگنی را بخصوص جنگ طالبان را در افغانستان از نگاه دین مبین اسلام ناروا و حرام خوانده اند.
توافق علما در همه گرد همایی ها در نشست های داخلی و بین المللی و صدور فتواء علیه عملکرد های گروه های هراس افگن (طالبان، داعش و دیگر…) در افغانستان، جنگ تمامی گروه های هراس افگن از لحاظ دینی فاقد ارزش است.
از عملکرد گروه های تروریستی چنین نمایان میشود که تمامی آنان توسط سازمان های استخباراتی کشور های مختلف تمویل و حمایت میشوند. آنان را به بهانه دفاع از دین و نام جهاد تمویل و برنامه های سیاسی پنهانی را در افغانستان دنبال میکنند.
دو کنفرانس بینالمللی تحت عنوان «کنفرانس همکاری اسلامی برای آینده صلح آمیز افغانستان» با اشتراک شمار زیادی از علمای برجسته اسلامی از سراسر جهان اسلام، به همکاری یک تعداد نهاد های داخلی چون مرکز توسعه جامعه مدنی، دانشگاه کابل، اکادمی علوم افغانستان و شورای عالی صلح که در شهر استانبول کشور ترکیه و شهر کابل برگزار شدند.
در کنفرانس بین المللی که در کابل در سرطان امسال دایر گردید، ده ها تن از علمای سرشناس جهان اسلام و افغانستان اشتراک نموده و از دید اسلامی در مورد ابعاد گوناگون جنگ و صلح در افغانستان، به بحث و تبادل نظر پرداختند.
صلح در اسلام، افراطگرایی، همزیستی مسالمت آمیز، حقوق زن در اسلام، کرامت انسانی در اسلام، نقش علمای اسلامی در امر ایجاد صلح سرتاسری در افغانستان، جایگاه تعلیم در اسلام از موضوعات عمده ای بودند که علمای اسلامی در کنفرانس بین المللی صلح کابل، در مورد هر کدام بحث نمودند.
علمای جید جهان اسلام با تاکید بر اصل صلح جویی در اسلام، جنگ طلبی و خشونت ورزی را در افغانستان و منطقه مخالف اصول و آموزه های دینی قلمداد نموده و تصریح کردند که خشونت تحت عنوان اسلام، بزرگ ترین جفا و خیانت به دین مبین اسلام و مسلمانان می باشد.
مفتی اعجاز احمدارشاد قاسمی از علمای جید دیوبندی هندی که از موقف صدور فتوا برخوردار می باشد، یکی از شرکتکنندگان کنفرانس صلح کابل بود. وی با اشاره به طرفدار بودن صلح دین اسلام گفت: «رهنمود ها و ارشادات کتاب آسمانی مسلمانان و احادیث پیامبر گرامی اسلام، تضمینکنندهی صلح، آزادی و برابری حقوق افراد و جوامع انسانی است و پیروان این دین را به دوری گزیدن از هر گونه تنگ نظری، تعصب و تندروی توصیه میکنند.» وی همچنان افزود: «گروههایی که خشونت را پیشه کرده اند از اسلام بیخبرند.»
نشست های متعدد روی خاتمه یافتن جنگ افغانستان در عربستان سعودی بتازه گی برگذار گردید و مفتی بیت الله نیز از گروه های هراس افگن در افغانستان خواست تا از جنگیدن دست بردارند. چون مفتی درجه اول جهان اسلام جنگ جاری در افغانستان را از لحاظ این دین مقدس و آسمانی ناروا دانسته اند.
بهترین مرجع صدور فتواء در جنگ تحت نام دین و دفاع از این دین مبین علمای جهان اسلام است نه مامورین استخباراتی کشور های همسایه، مامورین استخباراتی کشور های همسایه اغلباً افراد کم سود و کم درک از بازی های سیاسی و استخبارتی را تحت نام گروه های هراس افگن حمایت پنهانی میکنند.
حالا مردم افغان باید بدانند که تمامی کنفرانس های جهان اسلام، جنگ جاری در افغانستان را از لحاظ شرعی وجه نداده است. با ارائه دلایل شرعی و با تکیه به آیات قرآنی و احادث نبوی (ص) جنگ افغانستان را ناروا خوانده اند. مردم افغانستان باید درک نماید که در سطح منطقه و دنیا هر نوع گروه هراس افگن (گروه های خشونت آمیز) تحت نام دین فعالیت دارند، آنان هیچ گونه آگاهی از دین ندارند.