دومین نشست سه جانبه (افغانستان ، پاکستان ، چین) که دیروز( شنبه 24 قوس) به میزبانی افغانستان برگزار گردیده بود در آن وزرای خارجۀ سه کشور گفتگو نموده بودند که در پایان آن تفاهم نامۀ پیکار مشترک در برابر هراس افگنی را به امضاء رسانیدند.

 در این نشست کابل ، اسلام آباد و بجینگ توافق کرده اند تا در برابر گروه های طابان ، داعش ، ترکستان شرقی و غیره که برای امنیت منطقه تهدید پنداشته می شوند به صورت مشترک مبارزه نمایند.

صلاح الدین ربانی، سرپرست وزارت خارجۀ افغانستان در این نشست تاکید کرد که اکنون زمان آن رسیده تا پاکستان در روند صلح، همکاری و اقدامات عملی انجام دهد.

سرپرست وزارت خارجه افغانستان به صورت واضح گفت که خواست ما از دوستان مان به ویژه از کشور همسایه و دوست پاکستان این است که از پروسه صلح به مالکیت افغان ها حمایت و در این پروسه با ما همکاری کنند. حالا وقت آن رسیده که کشور پاکستان با گرفتن اقدامات عملی نشان بدهد که آیا آنچه را که می گوید به آن عمل می نماید یا خیر؟

شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان نیز بر پایان مخالفت های افغانستان با پاکستان و ملامت سازی یک دیگر تاکید کرد.

آقای قریشی تاکید کرد که بیائید به جلو برویم و به گذشته متوصل نشویم اگر شما می خواهید که پاکستان برای مصالحه در افغانستان نقش داشته باشد؛ پس انگشت ملامتی به طرف پاکستان بلند نکنید و  گذشته را فراموش نمائیم زیرا من اگر به گذشته بپردازیم نشست ما در حد یک نشست خواهد ماند.

در همین حال آقای وانگ یی ، وزیر خارجه چین می گوید که در نشست سه جانبه کابل توافق شده که بعد از این افغانستان و پاکستان مخالفت های شان را از راه گفتگوها حل و فصل کنند.

به باور آقای وانگ یی؛ افغانستان یک فرصت خوب در پیش دارد، هر سه طرف به این فکر اند که چگونه گروه طالبان را به میز مذاکره کشانیده و آنان را برای پیوستن به روند سیاسی افغانستان وادار سازند. چین و پاکستان هم از پروسه صلح افغانستان به مالکیت افغان ها حمایت و کمک می کنند.

آنچه بیشتر از هر موضوع دیگر در این نشست حایز اهمیت است صراحت لهجۀ آقای ربانی در مورد پاکستان و نیز تأکید وزیر خارجۀ پاکستان برای اعتماد سازی میان کابل _ اسلام آباد می باشد .

صلاح الدین ربانی به صورت واضح از پاکستان خواست تا در امر آوردن صلح به معنای واقعی با مردم و حکومت افغانستان همکاری نمایند آنچه که در گذشته پاکستان به آن پابند نبوده و همواره وقت کشی نموده است.

از جانب دیگر شاه محمود قریشی نیز هدف از شرکت اش را در دومین نشست سه جانبه اعتماد سازی میان دو کشور و همکاری صادقانه در کشانیدن گروه های مخالف دولت به میز مذاکرات صلح عنوان نمود.

با آن که در گذشته نیز پاکستان بارها با وعده های میان تهی افغانستان و جامعه جهانی را طرفه رفته است اما با آمدن رهبری جدید در پاکستان و احراز کرسی نخست وزیری از سوی عمران خان امید ها بر آن است که پاکستان پس از این بتواند نقش مهم و صادقانه را در راستای تامین صلح افغانستان ایفاء نماید.

ځواب دلته پرېږدئ

ستاسو برېښناليک به نه خپريږي. غوښتى ځایونه په نښه شوي *